Qui en parla

Llibreria Etcètera

Quin plaer llegir aquest llibre: EL SILENCI DEL FAR, dues tardes del cap de setmana sense existir fora de la lectura. Han estat unes hores que et reconcilien amb el món literari… i carregar piles per recomanar-vos durant la setmana!!


El silenci del far

Ressenya al blog Llibres, i punt!  09.03.15

Està molt ben escrit i hi ha continus salts temporals i de personatge, sovint sense avisar. M’ha recordat vagament l’estil d’Eduard Márquez, fins i tot per la profunditat tràgica del que s’explica. Atrapa, però no és senzill i fluid, l’has d’anar mastegant i paint poc a poc. Però una bona història i ben explicada no es fa pesada encara que costi.

[…]

Una de les coses que em va fer interessar pel llibre és l’escenari, tinc una fixació amb Islàndia, i no m’ha decebut. A més, no passa a Reykjavík, encara el fa més especial, i descriu bé com es viu en un petit poble islandès, que per altra banda podria ser un petit poble de qualsevol lloc. Una història de records, de passats d’esdeveniments inconfessables, i de molt patiment. Ben narrada, d’una manera prou original, però que no és difícil de seguir, cosa que significa que està ben feta. Un llibre recomanable, no una distracció qualsevol, sinó bona literatura de prendre’s amb calma i invertir el seu temps.

[+Segueix llegint]


El silenci del far
Revista Serra d’Or Febrer 2015
Xulio Ricardo Trigo

Però sobretot hauríem de dir que aquesta novel·la se situa molt per sobre de la mitjana per la particular atenció que l’autor ha parat a la seva escriptura, una construcció d’aquelles que diem pròpia d’un mecanisme de rellotgeria. Els personatges, l’ambient de terra llunyana que aconsegueix, la gran plasticitat de la prosa, ens porten de la mà per una història atractiva i, en el fons, profundament humana.

[+Segueix llegint]


Origens obscurs sota el far
Núvol 07.03.15
Marc Soler

Les entrades i sortides dels diversos personatges van teixint la narració amb la mateixa calma que és desprèn del quefer diari del port pesquer i de la comunitat d’Husavik dedicada de forma majoritària a la pesca. A l’interior de la calma, però, es cova la tormenta i una història sòrdida acabarà per esclatar. De banda el personatge central de l’Anna, entre el paisatge humà en sobresurten, o millor fora dir que acompanyen el d’Anna, dos més: el compositor Gunnar i el del jove biòleg Gisli que arriba a la població des de la capital de l’illa, també a la recerca del seu misteriós passat familiar.

[+Segueix llegint]


Llum de la fosca
El Punt Avui 07.03.15
Xavier Cortadellas

Però gràcies a aquest narrador el lector sap molt més de què va tot abans que cap dels personatges de la novel·la. I el resultat és que El silenci del far és una novel·la fàcil de llegir, de les que agraden, amb prou ingredients perquè atrapi […]

[+Segueix llegint]


El silenci del far

Ressenya al blog La màgia dels llibres

“Juvany juga, amb una elegància innata, amb un seguit de veus narratives: la tercera persona focalitzada en el personatge que més convingui en cada moment; el narrador en primera persona a través de brillants diàlegs o de les pàgines del diari de l’Yrsa. Així com els salts en el temps —que podem trobar de paràgraf en paràgraf, de línea en línea o capítol a capítol— que domina d’una manera envejable. Un llenguatge encertat, directe, creïble, que ens endinsa i embolcalla en la trama. El fet de mantenir el to narratiu, que va in crescendo al final de la novel·la, sense revelar-nos ni una sola pista del desenllaç. Tot això és el que fa què llibre sigui una obra magistral.”

[+Segueix llegint]


El silenci del far
Ressenya al blog Lletres minúscules

“Escriure una primera novel·la i que es llegeixi, i, que se n’escriguin bones ressenyes, és gairebé un miratge.

Personatges ben dibuixats, amb les seves llums i les seves ombres que et fas teus i que destil·len els seus rosecs, angoixes i frustracions amb gestos i silencis.

És una història d’humanitats que es barregen i que per protegir, t’adones que més que protegir a l’altre és a un mateix, callen i acaben deixant-hi la pell. Tanmateix, potser la vida és així.”

[+Segueix llegint]


El silenci del far
Ressenya al blog Què llegeixes?

“Història bastant íntima però amb una bona dosi de misteri que es va descabdellant al llarg de la novel·la.”


El silenci del far

Entrevista a Ràdio Gandesa a l’espai Ones de Lectura amb Francesc Sanahuja.

[Escolta l’entrevista]


El silenci del far
Ressenya al blog Neguit de Pantorrila

“És un llibre entretingut, fàcil de llegir i que t’atrapa, tot i que algunes de les coses que passen es veuen a venir. “


El vigatà Albert Juvany ambienta a Islàndia el seu debut literari
El 9 Nou 03.10.14
Miquel Erra

“Sempre que miro d’imaginar una escena l’he de relacionar amb alguna cançó. Cada escena té una música al darrere.”

“Aquesta novel·la és nascuda per la simple emoció de fer-la.”

[+Segueix llegint]


El silenci del far
Núvol 29.09.14
Laura Fabregat

“Sota el títol El silenci del far, Juvany irromp amb pas ferm en el panorama literari català, no només pel fet d’haver teixit una història de secrets familiars que sap atrapar al lector, sinó, per la tècnica narrativa que ha demostrat, on passat i present es confonen constantment per tancar el cercle d’incògnites que, inevitablement, s’acaba obrint en la protagonista.”

“Aquest és el seu primer llibre, però Juvany ja ha volgut deixar fixada la seva senya narrativa, una manera de fer que recorda la línia de Jaume Cabré, tot i que amb aquest últim és encara més brutal, amb canvis immediats, inclús, dintre d’una mateixa frase.”

[+Segueix llegint]


Els secrets, els records i la bibliotecària
Catorze.cat. 19.09.14
Marta Orriols

“La joia de la corona de la novel·la té nom de dona: Anna. És un personatge molt potent, dotat d’una dolçor i una fragilitat que fan que te’n sentis perdudament enamorat des del primer moment, i anhelis retrobar-la en tantes altres històries futures.”

[+Segueix llegint]


La inspiració s’amaga a Islàndia.
Diari Ara. 18.08.14
Núria Juanico

“Quatre autors catalans situen les seves novel·les en paratges de l’illa que els han fascinat.”

[+Segueix llegint]


Lectures tardorals.
El Punt Avui. 25.08.14.
Valèria Gaillard.


La memòria centra la ‘rentreé’
La Vangurdia. 27.08.14
Josep Massot

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s